Industrijska zona II

Industrijska zona II

- Gradska uprava Grada Bijeljina i gradonačelnik Mićić imaju jasnu viziju razvoja što je za svaku pohvalu, kao i partnerstvo Grada Bijeljina i Ju-Es-Ejda. Naša Agencija podržava ekonomski razvoj u cijeloj BiH i primijetili smo da su dvije glavne smetnje za brži razvoj nedostatak infrastrukture i loše poslovno okruženje. Zato je zadovoljstvo vidjeti da su u Bijeljini obje smetnje otklonjene. Takođe, finansijske procedure Grada Bijeljina su transparentne i to je bio jedan od razloga što smo ušli u partnerstvo na ovom projektu – bio je jasan Bigl.

Udio Ju-Es-Ejda u izgradnji saobraćajnica u Poslovno-industrijskoj zoni 2 se odnosi na izgradnju 800 metara puta, a vrijednost donacije je 350.000 konvertibilnih maraka.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je takođe istakao da je trebalo ispuniti stroge uslove za dobijanje donacije, uključujući i ekološke dozvole. Pored infrastrukture neophodne za rad preduzeća u Zoni, svi objekti će biti priključeni na fekalnu kanalizaciju.

- Od 52 parcele koje smo ovdje imali na raspolaganju, 50 je prodano, a jedna je u procesu prodaje. Desetak preduzeća je već počelo sa građevinskim aktivnostima, a svi su u obavezi da u roku od dvije godine od kupovine placa dobiju građevinsku dozvolu. Glavni cilj nam nije prihod od prodaje zemljišta, nego nova radna mjesta. Realno je očekivanje da, nakon što Poslovno-industrijska zona 2 zaživi u punom obimu, posao dobije oko 1.000 radnika – izrazio je očekivanje gradonačelnik Mićić.

Prikaži mapu

Copyright © Buk Promet 2024. Sva prava zadržana. Hosted & developed by itsystem